26 Лютого Ансамбль 2 р. навчання

 

26 Лютого

Ансамбль 2 р. навчання 

Тема уроку: Робота над основною мелодією твору




Робота над мелодією

Багато людей одразу намагаються запам’ятати мелодію зі словами. Але це не є кращим способом. Для початку мелодію необхідно прослухати або зіграти декілька раз. Після цього її можна проспівувати на улюблену голосну (наприклад, «а») та без акомпанементу. Можливе навіть поєднання декількох голосних (наприклад, «а» та «у», або «о» та «і»). Головна задача – повністю сконцентруватися на мелодії та якісно її вивчити.

Треба звертати увагу як на найвищі звуки, так і найнижчі. Якщо виникають труднощі на деяких ділянках, зупиніться та декілька раз проспівайте саме це місце. Під час тренувань необхідно слідкувати за: ритмом, тривалостями (тримайте ноту скільки необхідно), висотою мелодії (намагайтеся не фальшивити).

Робота над текстом

Робота починається з ознайомлення з повним текстом пісні: спочатку прочитайте текст вголос. Слід не забувати про гарну дикцію. Прогляньте важко вимовляємі слова, фрази та приділіть їм увагу – повільно повторюйте їх, а потім з кожним повторенням все швидше. Спробуйте промовити важкі ділянки як скоромовку. Після такого детального опрацювання важких місць тексту ви зможете більше уваги приділяти якості співу і не відволікатися на слова пісні.

Об’єднання всіх компонентів

Коли ви вже достатньо часу і уваги приділили різним компонентам пісні і якісно їх відпрацювали, настає час все об’єднати. Намагайтеся виконати пісню, тримаючи в голові завдання з кожного пункту. Спробуйте записати своє виконання на диктофон, так ви зможете проаналізувати недоліки і зрозуміти над чим ще необхідно попрацювати. Намагайтеся не копіювати виконання інших співаків та порівнювати себе з ними. Проведіть експерименти з динамікою та звучністю звуку. Спробуйте наповнити пісню «своїм» сенсом. 

Якщо ви відчуваєте, що пісня не виходить, не розчаровуйтесь. Повторюйте, повторюйте й ще раз повторюйте! Пам’ятайте, що кількість завжди переходить у якість!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

2 березня Романчук Олександр

16 березня Куцак Єва

1 червня Ансамбль 1-3