25 березня Ансамль 3 року навчання

 

25 березня

Ансамбль 3 року навчання

Тема уроку: Єдність сприйняття музики і рухів створення художнього образу, рухові зображальні засоби музики. 

У підборі репертуару головним є його засвоєння, творча робота над ним. Шляхи розучування творів у кожного керівника можуть бути різними, але основоположні принципи залишаються загальними. Головний з них – поєднання художніх та технічних засобів. У вдало підібраному репертуарі найбільш повно простежується єдність виховання та навчання, оволодіння навичками та вміннями і цілеспрямованого впливу на духовний розвиток особистості.

Спираючись на практичний досвід, можна зробити висновок: багато вокальних керівників вважають, що головне зараз для досягнення успішного виступу – рухатися під час виконання. Не замислюючись при цьому, куди, як і головне – навіщо. Тому на конкурсах і концертах можна бачити, як діти скачуть сценою і не справляються з проблемами дихання, звукоутворення і ведення звуку. Звичайно, всі ці рухи дуже видовищні і сучасні, але педагогу з вокалу важливо стежити, щоб вони не затьмарили головного – голосу співака.

Пам’ятайте: рухи можуть заважати чистоті співу. Рухаючись, діти можуть порушувати темпоритм, не контролюють чітку вимову, забувають текст. Не можна заради якості картинки нехтувати якістю співу.

Керівник сам вибудовує графічні правильні мізансцени всередині дії вокального номера. Естрадні вокалісти широко застосовують у виступах на концертній сцені сучасний танець. Необхідно розрізняти два його види: сучасний танець, заснований на стилістиці побутового виконання, і танець, спеціально поставлений хореографом.

При вмілому використанні співаком сучасного танцю, професійному володінні його технікою, наявності почуття міри в позах і жестах, гармонійному поєднанні вокалу і пластики виконавець створює переконливе видовищне втілення художнього образу музичного твору на естраді.

Рух має бути розумно виправданим і не йти всупереч  вокальним завданням.

https://youtu.be/Teps89_7Dew


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

2 березня Романчук Олександр

16 березня Куцак Єва

1 червня Ансамбль 1-3